Različni, odlični. Mladi umetniki 2020.

GALERIJA ZDSLU, LJUBLJANA

7. – 29. Januar 2021

Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) je kljub globalni pandemiji in kataklizmičnem letu 2020, znova objavila razpis za mlade umetnike. Gre za projekt, ki je namenjen mladim ustvarjalcem in s katerim smo začeli že leta 2018. Namen projekta je, k sodelovanju povabiti umetnike, ki so na začetku ustvarjalne poti in imajo zato manj možnosti, da bi svoje delo predstavili širšim in ožjim javnostim. Avtorji, ki so vključeni v izbor so vključeni iz vseh področij likovne umetnosti, ki so imeli popolno svobodo pri izbiri tematike (povzeto po tekstu dr. Jurija Selana, kustosu razstave).

Na razstavi sodelujejo: Bernarda Conič, Domen Dimovski, Martin Fujan, Dalea Kovačec, Anja Kužnik, Slađana Matić Trstenjak, Maruša Mazej, Tina Mohorovič, Nina Nenadović, Neža Perovšek, Anja Podreka, Anja Seničar, Damir de Simone, Matej Strojan in Klemen Zupanc.

Razstava bo na ogled od 7. do 29. januarja 2021 na spletu www.zdslu.si in po sprostitvi ukrepov NIJZ med delavniki od 10.00 do 14.00. Prazniki, sobote in nedelje zaprto. Vstop prost.

otvoritev razstave, delo