ZDSLU RAZPIS

Vabljeni mladi umetniki

GALERIJA ZDSLU, LJUBLJANA

2. Oktober 2020

V letošnjem mesecu novembru bomo v Galeriji  ZDSLU predstavili mlade ustvarjalce do 35. leta iz naših 9. regionalnih društev.  V razstavo bodo vključeni umetniki vseh zvrsti likovno vizualne umetnosti. Mlajše vabljene avtorje, ki morda še niso člani Zveze, bomo s povabilom k sodelovanju, povabili tudi k včlanitvi v ZDSLU in njegova regionalna društva.

V sklopu razstav mladih avtorjev, ki jih za v prihodnje načrtujemo za daljše obdobje, želimo k sodelovanju povabiti ustvarjalce, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in pogosto nimajo možnosti, da bi se predstavili s svojim delom. Le redko jih vključujejo v izbore skupinskih razstav, kaj šele da bi imeli možnost samostojnega razstavljanja ali predstavite širši publiki, ljubiteljem umetnost in medijem. Povabilo daje mladim avtorjem popolno svobodo na področju tematike , vsebine in tehnike. Vsak se lahko prijavi z enim artefaktom po lastni izbiri.  Kustos letošnje razstave bo dr. Jurij Selan, izredni profesor za likovno teorijo, ki bo opravil tudi izbor prijavljenih avtorjev. Odprtje razstave bo v četrtek, 12. novembra 2020 ob 18. uri. Razstava bo na ogled do petka, 4. decembra 2020.

Razpis začne teči v torek 1. septembra in bo odprt za prijave do petka, 2. oktobra 2020. Ob prijavi nam pošljite življenjepis (600 znakov s presledki) in reprodukcijo dela v JPG obliki (300 dpi) na elektronski naslov: zdslu@zveza-dslu.si in petra.kosi@zdslu.si.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Petro Kosi, Vodjo projektov ZDSLU: petra.kosi@zdslu.si / 01 433 04 64