NOVICE

Odprtje Majskega salona 2021: Risba in kip

MESTNA OBČINA KOPER 

25. Junij 2021

Majski salon ZDSLU 2021/ RISBA in KIP, našo najpomembnejšo razstavo katere osrednji del bo letos na ogled v Mestni občini Koper, bomo v celoti in slovesno odprli v petek, 25. junija 2021 ob 19. uri, v razstavišču Libertas. Dela 107 likovnikov, trije so iz sosednjih držav – iz Hrvaške, Italije in Avstrije, bo poleg Libertasa, razstavljalo še v galeriji Gravisi Buttorai in na trgih ter parkih mesta Koper. Razstava bo na ogled do 1. septembra 2021.

Na slovesnem odprtju bodo spregovorili župan MOK Aleš Bržan, predsednik ZDSLU Zoran Poznič in Vojko Pogačar, ki je naredil idejno zasnovo projekta ter podpredsednik ZDSLU Aleš Sedmak, ki vodi in skupaj z Dejanom Mehmedovičem, vodjem galerije Insula, koordinira vso logistiko postavljanja te ogromne razstave na obali.

Za kulturni del programa bodo poskrbeli slikar, grafik in glasbenik Miha Erič na havajski kitari in orglicah ter virtuozni dvojec klasične in akustične kitare Aritmija, Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, ki v svoji glasbi prepletajo elemente rocka, jazza, countrya, bluesa, klasične glasbe in flamenka, ritmično pa se opirajo na izročilo balkanske ljudske glasbe.

Del Majskega salona, ki je posvečen umetniški KERAMIKI in je od 25. maja do 1. julija na ogled v Ljubljani, v Galeriji in na Veselovem vrtu ter v ateljeju Maraž-Bernik, v hiši ZDSLU na Komenskega 8, je dobra promocija razstav v Kopru in predstavitev umetniške keramične produkcije.

Prvič smo tudi prepletli in strnili moči ZDSLU, na področju visoke kulture, in soorganizatorja projekta, Mestne občine Koper. K sodelovanju smo povabili še predstavnike italijanske narodnostne skupnosti (Obalno samoupravno skupnost italijanske narodnosti, Samoupravno skupnost italijanske narodnosti Koper, Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper), Obalne galerije, galerijo Insula in kulturno izobraževalno društvo PINA.

otvoritev razstave, delo