RAZPIS

Mladi 23

GALERIJA ZDSLU, LJUBLJANA

12. Januar 2023

Razpis za mlade umetnike do 35. leta

V letošnjem mesecu marcu bomo v Galeriji ZDSLU na že tradicionalni letni razstavi predstavili mlade ustvarjalce do 35. leta, člane naših regionalnih društev, ki ustvarjajo na vseh področjih likovno vizualne umetnosti. Vabilo na skupno razstavo naslavljamo tudi na vse tiste mlade umetnike, ki še niso člani ZDSLU, pa bi si to želeli postati.

V sklopu razstav mladih avtorjev k sodelovanju vabimo predvsem tiste ustvarjalce, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in zato pogosto nimajo možnosti, da bi svoja umetniška dela predstavili širši javnosti.

Avtorji imajo popolno svobodo na področju tematik, vsebin in tehnik in se lahko prijavijo z enim likovno vizualnim delom po lastni izbiri, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Tekom razstave bomo na temo razstave posneli tudi dokumentarni film. Kustosinja tokratne razstave umetnostna zgodovinarka je Kristina Prah, ki bo opravila izbor prijavljenih avtorjev in razstavo izbranih eksponatov. Odprtje razstave bo v sredo, 8. marca 2023 ob 18. uri, razstava pa bo na ogled do petka, 8. aprila 2023.

Razpis začne teči z današnjim dnem, 12. 1. 2023 in bo odprt za prijave do ponedeljka, 6. 2. 2023.

Prijava mora vsebovati:

  • 1. kratek posodobljen življenjepis (600 znakov s presledki) in
  • 2. reprodukcijo dela za razstavo, opremljeno z vsemi podatki, oziroma kvalitetno fotografijo (.JPG format in 300 dpi)
  • Prijavo z naslovom: (IME, PRIIMEK), RAZPIS ZA MLADE 2023, pošljite na elektronski naslov: zdslu@zveza-dslu.si.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na zgornjem elektronskem naslovu ali pri Petri Kosi, Vodji projektov ZDSLU, na e-naslovu: petra.kosi@zdslu.si ali na telefonski številki 051 305 033.

otvoritev razstave, delo