PODOBE ŽIVLJENJA

Linda Zimmerman

GALERIJA ZDSLU, LJUBLJANA

2. Oktober 2020

Vabimo vas na odprtje razstave akademske slikarke Linde Zimmerman: PODOBE ŽIVLJENJA / ASPECTS OF LIFE V Galerijo ZDSLU, na Komenskega 8, Ljubljana, v petek, 2. oktobra 2020 0b 18. uri.

Razstava je v okviru zanimivih razstav izmenjalnega programa med člani BV Galerije v Celovcu in člani ZDSLU v Galeriji na Komenskega, ki teče v obeh galerijah neprekinjeno že sedmo leto.

 

Linda Zimmerman je avtorica, slikarka, ki se spogleduje s popartom in pogumno prinaša v svoja dela duh časa in vsakdanje potrošniške predmete, tudi predmete iz narave, hrošče, kuščarje, jih izolira iz okolja, da jih nato z visoko dovršenostjo slikanja brez vidnih potez čopiča ovekoveči v vrhunskih umetninah in tako vsakodnevni predmeti postanejo umetnost. Motivi so namerno poenostavljeni, odtujeni osnovnemu namenu in s pomočjo kreativnih elementov izdelani tako, da umetniško delo izstopa iz banalne predloge slike. In kot se je popart v 60. letih odtujil elitni umetniški kulturi in subkulturam, si tudi danes, Zimmermanova, za svoje modele izbira vsakodnevne, pogosto kičaste elemente, ki se jih pri slikanju loteva s kančkom ironije. Lani je bila Zimmermanova dobitnica nagrade na 8. Mednarodnem likovnem festivalu umetnosti v Kranju 2019, na temo Črno belo.

Linda Zimmerman, 2020

Linda Zimmerman je bila rojena 1951 na Dunaju v Avstriji. Najprej je študirala dizajn na priznani »Modeschule der Stadt Wien “Schloss Hetzendorf”« nato je dokončala še študij na Univerzi za uporabne umetnosti na Dunaju. Med leti 1995 in 2005 je živela in se še dodatno študijsko izpopolnjevala v Združenih državah Amerike. Imela je številne samostojne in skupinske razstave doma in v tujini. Je aktivna članica BV Galerije v Celovcu, ki živi in ustvarja na Avstrijskem Koroškem in na Dunaju.

otvoritev razstave, delo