NOČ NETOPIRJEV

Domen Dimovski

VIDEO GALERIJA KLET ZDSLU, LJUBLJANA

15. Oktober 2020

Vabljeni na ogled razstave akademskega slikarja Domna Dimovskega z naslovom »Noč netopirjev«. Razstava bo v Video galeriji KLET ZDSLU na ogled od 15. oktobra do 20. novembra 2020. Zaradi trenutnih razmer v zvezi s COVID-19 ne bo klasičnega odprtja razstave in bo na ogled ob delavnikih med 11.00 in 16.00. Razstava sodi v program projektov Sekcije za video in medijsko umetnost ZDSLU.

»Noč netopirjev« je računalniška animacija, ki je del projekta kratkih animacij t.i. pisem z naslovom »Pisma iz prihodnosti«. Sestavljena je iz dveh tri minutnih sekvenc, v katerih spremljamo virtualni svet netopirjev, v vseh variacijah in velikostih kot tudi barvnih izpeljavah. Ti se nahajajo v silhuetno omejenih arhitekturnih prostorih, ki jih netopirji, v lovu za roji žuželk, preletavajo in raziskujejo. Preproste interakcije med njimi se razvijejo do vse bolj kaotičnih gibanj, ki tvorijo barvne kroge, elipse in virtualne skupine novega reda. Naslov cikla: Pisma iz prihodnosti

Domen Dimovski (1995, Kranj) se je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2017 z delom Avtoritarnost medijske družbe diplomiral na oddelku za Slikarstvo na smeri Video in novi mediji pri profesorju Sašu Sedlačku. Leta 2019 pa je na isti smeri pod mentorstvom profesorja dr. Lev Krefta magistriral s teoretičnim delom Prehod iz votline: na Platonovi sledi in kratkim animiranim filmom Peščeni prehod pri profesorju Robertu Černelču. Aktiven je predvsem na področju intermedijske in video umetnosti, animacije, na področju slikarstva, grafike ter oblikovanja. Za svoja dela je prejel šest domačih in eno mednarodno nagrado. Imel je 6 samostojnih in 35 skupinskih razstav ter sodeloval na več festivalih. Član ZDSLU in Likovnega društva Kranj je od leta 2018. Od decembra 2019 deluje kot samozaposlen v kulturi. Od leta 2020 pa je član umetniškega sveta Likovnega društva Kranj za sekcijo Video in novi mediji.


Razstavo je omogočilo Ministrstvo za kulturo RS.

otvoritev razstave, delo

intervju