ACTION WEEK

DELAVNICE V HIŠI UMETNIKOV NA KOMENSKEGA

GALERIJA ZDSLU, LJUBLJANA

23. Avgust 2022

V Galeriji ZDSLU potekajo od torka, 23. avgusta do sobote, 27. avgusta ACTION WEEK – likovno vizualne delavnice v okviru razstave UMETNOST V PROSTORU, na kateri razstavlja 23 umetnikov iz BBK Nürnberga. Že dolgo v ZDSLU na Komenskega 8, v Ljubljani ni bilo tako živahno in ni teklo toliko stvari hkrati, kot na dogajanju v okviru ACTION WEEK-A. Na delavnicah bo sodelovalo 11 umetnikov, 6 iz Nemčije in 5 iz Slovenije. Predstavitev dnevnega dela umetnikov bo vsak popoldan med 16. in 18. uro, v soboto 27. avgusta pa od 11. do 13. ure.

 

Umetniki iz BBK Nürnberg bodo sodelovali in ustvarjali skupaj z umetniki iz Slovenije, člani ZDSLU.

1. V torek, 23. avgusta so na delavnici eksperimentalne portretne fotografije sodelovali: Ulrike Manestar in Bernd Telle (portretna fotografija s trojno osvetlitvijo) ter slovenska fotografinja Nataša Segulin (predstavitev in pregled njenih fotografskih ciklov LUMEN, IMPRESIJE in najnovejših opusov). Umetniki so delali ves dan, nato pa so se z nastalim delom predstavili obiskovalcem v polni Galeriji ZDSLU in ob prijetnem druženju ter klepetu zaključili 1. dan petdnevnega simpozija z delavnicami in predavanji v okviru projekta UMETNOST V PROSTORU / KUNST IM RAUM.

Sledile bodo še 4 delavnice:

2. Na kiparski delavnici se bosta v sredo, 24. 8. predstavili kiparki Monika Ritter in Paola Korošec.
3. Na risarski delavnici bosta v četrtek, 25. 8. svoje urbane risbe in skice predstavila Christian Haberland in Barbara Kastelec.
4. Za grafično delavnico bosta v petek 26. 8. moči združila Helge Gerd Wütscher ter slikar in konceptualni umetnik Brane Širca.
5. Na koncu, zadnji dan razstave in simpozija, bo v soboto 27. 8. zvočni performans povezal več medijskega umetnika Alexandra Schräplerja ter slikarja, grafika in glasbenika Miho Eriča.

Izbrani slovenski umetniki bodo jeseni, od 29. oktobra do 5. novembra, odpotovali na povratno akcijo v Nürnberg, na ustvarjalni teden dni likovnih delavnic.

Strokovno združenje likovnih umetnikov BBK Nürnberg Mittelfranken je s približno 250 člani eno od devetih regionalnih združenj. Je član državnega združenja BBK in s tem tudi zveznega združenja BBK, ki je bilo ustanovljeno leta 1972 in šteje preko 10.000 članov.

Fotoreportaža prve fotodelavnice: