Unikatna ročno poslikana modna linija ZDSLU

 

Pri projektu povezujemo kreativne industrije z visoko umetnostjo. Kreativne industrije spodbujajo raziskovalni moment in željo umetnikov po novo zastavljenih konceptualnih pristopih in jih razumemo kot enega ključnih dejavnikov današnjega družbenega razvoja. Z lastno modno linijo ZDSLU vstopamo v polje mode in oblačil, ki niso zgolj uporabni predmeti, ampak so predvsem umetniški artefakti, poslikane površine sedmih vrhunskih likovnih umetnikov, ki so se vsak na svoj način spopadli z oblačili, dekorativnimi elementi in  modnimi dodatki.
 
Tako nastali umetniški produkti so oblikovani po sodobnih modnih standardih in naš namen je, da v pred decembrskem času širšim javnostim predstavimo kvalitetna umetniško zasnovana oblačila, ki so namenjena dvigu kvalitete življenja. S svojo individualno ustvarjalnostjo in s svojim talentom so naši umetniki pokazali različnost pri barvnih kombinacijah in pri formi, saj sleherno oblačilo nosi prepoznavni pečat posameznega avtorja.
 
Na predstavitvi smo med drugim spregovorili tudi o razmišljanju in počutju avtorjev ob sodelovanju pri projektu in o današnji družbi ter njenem odnosu do oblačenja. Ali obleka resnično dela človeka?
 
Na oblikovano svilo, bombaž in lan so slikali Bojan Bensa, Elena Churnosova, Evgenija Jarc, Jožica Medle, Arjan Pregl, Silvester Plotajs-Sicoe in Huiqin Wang.
 
Oblačila sta oblikovali Jožica Brodarič in Marija Zajc Jašovec.