12. Slovenski bienale ilustracije

Prijavni obrazci

Splošni pogoji >>

Prijavnica >>

Nalepke za ilustracije PDF >>

Nalepke za ilustracije WORD >>

 

Javni razpis

Na Slovenski bienale ilustracije so vabljeni člani Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, člani Društva oblikovalcev Slovenije, založniške hiše in drugi ilustratorji preko javnega razpisa in z neposrednim pošiljanjem prijavnic.

Avtorji morajo oddati štiri izvirna likovna dela ene tematske celote, primerne za predstavitev, ki so bila objavljena v knjigi ali reviji po letu 2011 ali dela pripravljena za avtorski projekt.

Prijavite lahko dela v kategorijo umetniške ali poljudnoznanstvene ilustracije.

Dela brez paspartujev (NAJ NE PRESEGAJO VELIKOSTI 70 x 100 cm) dostavite v Galerijo ZDSLU na Komenskega 8 v Ljubljani, , vsak delavnik od 8. 8. 2016 do 23. 9. 2016 med 11. in 16. uro, kjer lahko predčasno dvignete tudi prijavne obrazce. 

Vsako likovno delo mora imeti na hrbtni strani nalepko (priložene na posebnem listu) oštevilčeno od ena do štiri. Avtor mora poslati tudi lastnoročno podpisano prijavo za razstavo. V primeru, ko so prijavljena dela že izdana v knjižni obliki, vas prosimo, da knjigo priložite. Priložite tudi skene prijavljenih ilustracij na CD.

Programski okvir Slovenskega bienala ilustracije je seznanjanje strokovne javnosti in ljubiteljev ilustracije z najnovejšimi likovnimi dosežki na tem področju in promocijo le-teh med založniki. Termin razstave se pokriva s terminom razstave Slovenskega knjižnega sejma. Prejemnik lanske nagrade za življenjsko delo je ilustrator Marjan Manček. Njegova likovna dela bodo razstavljena v spremljevalnem programu. Slovenski bienale ilustracije zagotavlja možnosti za nadaljnji razvoj naše, po kvaliteti tudi v tujini priznane ilustracije, ter kontinuiteto njene prisotnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru. 

Seznam sprejetih ilustratorjev na 12. SBI >>