III. MEDNARODNI TRIENALE KERAMIKE UNICUM

 

Osrednja razstava: 15. maj 2015 – 30. oktober 2015
Spremljevalni program: maj 2014 – 30. oktober 2015
 
 
 
Organizacijski odbor III. mednarodnega trienala keramike UNICUM 2015 in Narodni muzej Slovenije prirejata III. mednarodni trienale keramike UNICUM 2015 in vabita umetnike, da se prijavijo na razpis, ki je odprt do 30. novembra 2014, tako da na elektronski naslov info@unicum.si pošljejo fotografiji izdelka in izpolnjeno prijavnico, ki jo najdejo na spletnem naslovu: http://www.unicum.si/razpis2015.htm.
 
Poudarek III. mednarodnega trienala keramike UNICUM 2015 je na predstavitvi sodobne umetniške keramike v slovenskem in mednarodnem prostoru in predstavlja svež pogled na umetniško keramiko. Osrednja razstava III. mednarodnega trienala keramike UNICUM 2015 bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, od 15. maja 2015 do 30. oktobra 2015. Razstavljene izdelke bo izbrala mednarodna strokovna žirija na podlagi prispelih prijav.
 
III. mednarodni trienale keramike UNICUM 2015 spremlja vrsta drugih razstavnih projektov in prireditev po Sloveniji. Vzporedno z osrednjo razstavo trienala bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova potekala mednarodna razstava keramike študentov umetniških šol in akademij po izboru vabljenih mentorjev iz držav, od koder prihajajo člani žirije (Nemčija, Slovenija, Srbija in Turčija). Preostali program gostijo v letih 2014 in 2015: na Ljubljanskem gradu, v SCCA–Ljubljana, Zavodu za sodobno umetnost, v Galeriji ZDSLU v Ljubljani, v KULT3000 v Ljubljani, v Lončarskem ateljeju SEM (Slovenski etnografski muzej) v Ljubljani, v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, v Grasslovem stolpu v Slovenski Bistrici, v galeriji Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost v Kranju, v galeriji DLUM v Mariboru, v galeriji Simulaker v Novem mestu, v Obalnih galerijah Piran, v Zavodu V-oglje (Muzej občine Šenčur), v galeriji Gradu Snežnik.
 
Več informacij o III. mednarodni trienale keramike UNICUM 2015 lahko najdete na naši spletni strani: www.unicum.si
 
Predsednica organizacijskega odbora prof. Dragica Čadež Lapajne.
 
Organizacijski odbor:
Jasmina Behrić, Mateja Kos, Tatjana Sirk, Mojca Smerdu, Vera Stanković, Ina Širca, Peter Vernik, Zora Žbontar.