SALON ZDSLU 2017 

Majski salon ZDSLU 2017 smo morali letos preimenovati v Salon ZDSLU 2017, ker bo razstava slovesno odprta šele 14. novembra in bo, tako kot lansko leto, znova potekala v razstavnih prostorih Narodnega muzeja Metelkova. V narodnem muzeju imajo žal majski termin že dalj časa zaseden z drugo razstavo in ker so razstavni prostori na Metelkovi zagotovo najbolj primerni za takó pomembno razstavo članov ZDSLU, smo se letos prilagodili terminu, ki je bil prost in Majski salon ZDSLU 2017 prestavili v jesenski čas, ime same razstave pa temu primerno prilagodili. Vse ostalo, razen teme letošnje razstave, ostaja isto kot lani in zato vas prosimo, da se resnično izkažete in prilagodite svoje umetnine razpisanim pogojem ter upoštevate, da bo selekcija strokovna in žirija zahtevna. Naj vam pa pogum nikakor ne uplahne saj je možnosti, ki vam omogočajo sodelovanje na naši najstarejši in največji razstavi, ki vseskozi sledi času in razvoju likovno vizualne umetnosti,  veliko in veseli bomo, da boste del velikega projekta.

Razpisni pogoji

Kraj razstave: V razstavnih prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana

Datum razstave:  14. november 2017 – 25. februarja 2018

Trajanje razpisa:  26. junij 2017 – 25. septembra 2017

Letno razstavo članov ZDSLU, »Majski salon«, ki teče neprekinjeno že od 1909 leta dalje, bomo postavili v razstavnih prostorih  Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana in jo slovesno odprli 14. novembra 2017.

Predmet in cilji javnega razpisa  je sodelovanje na razstavi, ki jo vsako leto organizira ZDSLU.

Moto letošnjega Salona ZDSLU '17, na katerem bodo sicer vključena vsa področja umetnosti je: »Podoba v mediju, medij v kontekstu«, kar pomeni, da bodo uvrščena predvsem dela konceptualnih projektov, videa, novih medijev, performativnih praks ter instalacije,  v katerih postavitvah se lahko srečajo  tako risba, slika, grafika, kip, fotografija, tekst  ter ekran v skupno sliko prostora.

Apeliramo na avtorje, ki nameravajo sodelovati, da pošljejo svoja dela in projekte, saj bo razstava podvržena selekciji /žirija bo mednarodna in bo sestavljena iz strokovnjakov in kustosov na področju umetnosti novih medijev in videa.

Pravilnik razpisa

Razpis Salon ZDSLU 2017 je interne narave, saj lahko sodelujejo le člani devetih regionalnih društev ZDSLU, ki so do prijavnega roka poravnali članarino (morebitne zastarele dolgove in članarino za 2017). Salon ZDSLU 2017 je razstava, ki je vključena med razstave za pridobivanje statusa samozaposlenega v kulturi. (*Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo!)

Prijava za Salon ZDSLU 2017

Letošnje prijave – izpolnjene prijavnice, ki morajo vsebovati tudi fotografijo dela primernega formata (jpg, 300 dpi, daljša stranica 12 cm), morajo avtorji poslati na ZDSLU preko elektronske pošte: zdslu@zveza-dslu.si, po klasični pošti na naslov: ZDSLU, Komenskega 8, Ljubljana ali jih lahko prinesejo osebno.

Pravilno izpolnjeno PRIJAVNICO za Salon ZDSLU 2017 pošljite na ZDSLU najkasneje do 25. septembra 2017. Zamudnikov žal ne bomo upoštevali.

Dostava in vračanje del

Izbrana dela, zavarovana in primerno zapakirana, morajo avtorji sami, na lastne stroške dostaviti neposredno na razstavišče, Narodni muzej - Metelkova, Maistrova ulica 1. Dela morajo biti označena z imenom in priimkom avtorjev ter morajo imeti na hrbtni strani tudi zaščiteno in dobro vidno izpolnjeno prijavnico za razstavo. Tudi vsako posamezno delo (če jih je več) mora biti označeno tako na eksponatu kot tudi na embalaži. Avtorji bodo na koncu sami podirali, pospravili in poskrbeli za transport svojih eksponatov. Pri podiranju razstave in ob prevzemu del, bo prisotna posebna  komisija, ki bo pregledala in ugotovila morebitne poškodbe na eksponatih.

Na hrbtni strani vsakega izbranega dela s strani žirije mora biti nalepljena pravilno izpolnjena prijavnica.

S prijavo avtor soglaša z razpisnimi pogoji in zagotavlja, da je izbrano delo avtorsko, da je nastalo v predhodnem dveletnem obdobju in da ga lahko za namen promocije uporabimo v katalogu, na vabilu, na spletni strani ZDSLU, na Instagramu ZDSLU in na fb ZDSLU.

Za vse dodatne informacije prosimo poglejte spletno stran: www.zdslu.si, ali nas pokličite.

Zavarovanje

Zavarovanje del v času razstave je strošek organizatorja. Za poškodbe med transportom organizator ne odgovarja.

Nagrada in priznanji 

Podelili bomo glavno nagrado in dve priznanji Salona ZDSLU 2017.

glavna nagrada Salona ZDSLU 2017

2 priznanji Salona ZDSLU 2017

Nagrado in priznanji bomo slovesno podelili na odprtju razstave. Dobitniki nagrad bodo imel v letu 2018 skupno razstavo v Galeriji ZDSLU (v času trajanja razstave Salon ZDSLU 2018), ki bo vključena v program ZDSLU 2018.

Kontaktne osebe za vsebinske informacije

Mojca Smerdu, predsednica Umetniškega sveta  ZDSLU: mojca.smerdu@zdslu.si

Olga Butinar Čeh, kustosinja in odnosi z javnostmi ZDSLU: olga.butinar@zdslu.si,

Petra Kosi, voditeljica projektov ZDSLU in organizacije razstave: petra.kosi@zdslu.si

Rok za prijave na ZDSLU

Skrajni rok za prijavo na Salon ZDSLU 2017, je najkasneje do 25. septembra 2017. Nepopolnih ali prepoznih prijav ne bomo upoštevali.

Prijavnica Salon ZDSLU 2017 >>